LAPEGO Petra Krnc Laznik s.p.

Pogumno pred mikrofon

Nastopamo ves čas, naše občinstvo pa so lahko otroci, partner, prijatelj, sodelavec, naključni mimoidoči … Znamo se prilagodimo situaciji in priložnosti. A ko je naš poslušalec novinar ali skupina ljudi v dvorani, na prireditvi, večino pogosto stisne v trebuhu, začuti tremo in nelagodje. Pa ni treba.
Z nekaj vaje, tudi pred domačim ogledalom, in s pomočjo drobnih, osnovnih nasvetov lahko izboljšate svoj nastop in postanete samozavesten govorec v vsaki situaciji.
Na pobudo Javnega sklada RS, Območna izpostava Trebnje, in s pomočjo Lenka Photography je nastala serija videonasvetov Pogumno pred mikrofon, ki – posplošeno – odgovarja na pet vprašanj:

  • Kaj je pomembno pri organizaciji prireditve?
  • Kje mediji izvedo za prireditev, dogodek?
  • Ali so novinarska vprašanja predvidljiva?
  • Kako naj sestavim govor?
  • Zakaj se moram na videokonferenco pripraviti?

 

Po tem nenačrtovanem enoletnem premoru, ki je dodobra premešal ustaljene načine posredovanja informacij medijem in obeleževanja prelomnic v društvih, podjetjih, organizacijah, je čas za nova znanja in strnjene nasvete, kako organizirati prireditev, komunicirati z mediji in nastopiti pred kakršnim koli mikrofonom.
In tako bomo skupaj pisali dobre, pozitivne zgodbe, ki jih v teh nepredvidljivih časih, manjka. Se že veselim.

Petra

p. s. Videoposnetki iz serije bodo na YT kanalu JSKD OI Trebnje objavljeni v dveh tednih, ob ponedeljkih, sredah in petkih, in sicer od ponedeljka, 12. aprila, do petka, 23. aprila, vedno ob 10. uri, kasneje pa jih lahko poiščete tudi na moji spletni strani.