LAPEGO Petra Krnc Laznik s.p.

CAMPERSTOP.SI

Leta 2008 sem odšla na prvo pot z avtodomom – v Gardaland. Bila je ljubezen na prvo vožnjo in tiha želja, da bi tudi na Mirni uredili prostor za parkiranje avtodomom je nato postala glasna, do danes pa že uresničena. Tudi po zaslugi projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji.

Pobudo smo na Mirni prvič predstavili junija 2014, pol leta kasneje se je 34 slovenskih občin na sejmu CMT v Stuttgartu prvič predstavljalo kot popotnikom z avtodomi prijazne občine. Danes MPZA SLO združuje 80 slovenskih občin, ki popotnikom z avtodomi omogočajo postanek na več kot 160 lokacijah (parkiriščih, parkiriščih z delno oskrbo in postajališčih za avtodome). Vse lokacije so odlično izhodišče za raziskovanje okolice, za aktivno preživljanje prostega časa v svojem ritmu, v naravi in med zanimivimi ljudmi. V MPZA SLO so vedno dobrodošle občine, ki želijo popotnikom z avtodomi ponuditi nova doživetja in nepozabne izkušnje.

Projekt vodi Občina Mirna. Vodja projekta je župan Dušan Skerbiš, s katerim ves čas tesno sodelujem kot koordinatorka projekta, ki je zadolžena za komunikacijo z občinami partnericami, usklajevanje in vodenje promocijskih aktivnosti, organizacijo dogodkov in komunikacijo z mediji (v šestih letih smo našteli skoraj 500 brezplačnih objav in omemb projekta v različnih slovenskih medijih).